Börjar vänja mig
Kategori: Allmänt

Messini brinner, fredag. Fronter cirka 2 km bort
30 grader tio på morgonen. 32 grader klockan 12.Varmt.
Men jag vänjer mig.
Grekland och Hrisokellarià, en bit utanför Koronì och fem mil från Kalamata (nu skiter jag i alla accenter). Huset Ai Mamas är byggt av Sven Smedberg och hans fru Gunila Brander-Smedberg. Litet, (nåja) ligger perfekt med gassande sol på altanen när man inte är där och perfekt skugga på eftermiddagen. Miljoner (lätt överdrift men många är det) myror, en ensam skorpion och osynliga mygg, vars bett ger mig snusdosestora svullnader i ett dygn. Tack och lov inte många per dag.
Anlände sent torsdag med taxi från Kalamata. Trött fredag och dålig arbetslust lördag. Utflykt till antika Messini söndag. Hur intressant som helst med både grekisk och romersk historia.
Anlände sent torsdag med taxi från Kalamata. Trött fredag och dålig arbetslust lördag. Utflykt till antika Messini söndag. Hur intressant som helst med både grekisk och romersk historia.
Men maten.
Hur kan ett land som förde vinodlingen till Frankrike och Italien, som har samma perfekta råvaror året runt som dessa länder, och som med sina miljoner turister varje år serverar
denna OHYGGLIGT sopiga restaurangmat. Jag medger att undantag finns - kanske. Jag har inte hittat dem än.

Jag har i alla fall kommit igång med skrivandet men tyvärr skickas det på mig andra jobb också.
Fast arbetsmiljön kan inte vara bättre.
Och barerna är lika enkla - kolla ovan, lyxigaste i Hrisokellaria. Goa göbber eller hur?